Recensies

“Ik ben bij Ria Roelands en haar auti-coaching terechtgekomen, ten midden van een periode in mijn leven waarin ik muurvast zat met mijn mentale problematiek en geen perspectieven meer had op beterschap. Ik wilde wel op dat moment verdergaan met mijn leven door terug naar school te gaan en zo te werken aan mijn toekomst in de volwassenenwereld, maar door problemen als: extreem perfectionisme, langdurige vermoeidheid en een groot gebrek aan zelfvertrouwen, werden deze doelstellingen aartsmoeilijk om te realiseren. Dankzij een ‘gouden’ tip van mijn huisarts leerde ik uiteindelijk Ria als auti-coach kennen en ging ik bij haar in behandeling. Sindsdien is Ria Roelands een onmisbare steunpilaar geworden in mijn therapeutisch traject. Door Ria’s steun en toeverlaat aan mij, maar ook aan mijn ouders die mijn woelige, moeilijke jaren op de voet hebben mee gevolgd en beleefd, is ze voor ons zelfs ondertussen een soort vriendin aan huis geworden. Ook mede door Ria’s ondersteuning als auti-coach, heb ik doorheen een tijdspanne van enkele jaren enorme stappen vooruit kunnen zetten. Ik ben kunnen groeien, en daardoor voel ik me nu comfortabeler in mijn vel en heb ik nu wèl toekomstperspectieven waarin ik geloof en vastberaden naar streef. Ria Roelands heeft in die sprongen in mijn leven een groot aandeel geleverd door haar persoonlijke, laagdrempelige één-op-één aanpak in een huiselijke setting, het permanente luisterende oor dat ze aan mij en mijn ouders heeft willen bieden en de slimme adviezen en tools die ze vanuit mijn individueel profiel van autisme en hoogsensitiviteit aan mij heeft gegeven bij elke sessie. Mijn ouders en ikzelf zijn haar voor dit alles dan ook enorm dankbaar, en gaan zeker nog met haar in mijn therapeutisch netwerk mijn weg naar volledig herstel verderzetten.”

Anke Soetewey


“Als meisje met autisme was de middelbare school een enorme opgave voor mij om aan te beginnen. Ria Roelands heeft mij -zeker de eerste jaren- geholpen om structuur te brengen in mijn volle agenda en de eerste examens met een gerust hart door te komen. Dankzij haar kon ik op een reguliere school functioneren en vormde mijn autisme geen obstakel maar een verrijking.”

Lisa


Ik heb Ria leren kennen als de Gon begeleidster van onze Remy op GITOK 1. Remy is een jongen met ASS en was toen 13 jaar toen hij de overstap maakte van het buitengewoon onderwijs naar het GITOK. Hierbij kwam ook nog eens dat wij van Hasselt naar Wuustwezel waren verhuisd dus voor Remy nog een extra opstakel waar hij moest aan wennen. Met de super goede opvang en begrip van Ria is dit gelukt. Het was voor haar geen gemakkelijk opdracht ook omwille dat wij overal een negatief advies hadden gekregen ivm Remy zijn overstap naar het gewoon onderwijs. Remy die een gesloten jongen is wist ze toch te bereiken en samen hebben ze heel mooie resultaten bereikt. Remy zit nog steeds in het GITOK en dit dankzij de goede start en opvolging van Ria, ik ben haar zeer dankbaar voor de hulp die Remy maar ook ik als ouder heb mogen ervaren.”

Marion Claesen, mama van Remy


“Bij Ria vond ik een plek waar ik zonder schroom mezelf kon zijn. Tijdens een erg moeilijke periode in het middelbaar werd bij mij Asperger vastgesteld. Ik was die periode even de weg kwijt, maar dankzij de diagnose kreeg ik een aantal handvaten mee. Daar was Ria er (gelukkig) één van. Tijdens ons wekelijks momentje kon ik vertellen wat er gaande was en kon ik vertellen over de obstakels die ik ervaarde op school en daarbuiten. Samen met mij zocht ze naar oplossingen voor deze problemen en leerde ze me de situaties te relativeren. Uiteindelijk vonden we samen een uitweg en gaandeweg voelde ik me beter. Momenteel studeer ik geneeskunde en zit ik al een tijdje alleen op kot. Alles loopt vlot en ik ben ervan overtuigd dat dat mede te danken is aan de intensieve begeleiding die ik toen heb gekregen. Hierdoor is mijn ASS (meestal) geen obstakel meer, maar vormt het juist een verrijking.”

Jonge arts

“Wij wilden als ouders van Jens vooral meegeven dat jouw hulp Jens een enorme boost gegeven heeft om door te gaan en positief te blijven wanneer hij het even lastig had!
En Ria, jij kon hem als geen ander doen inzien dat hij andere moest aanvaarden zoals ze waren, ook de lastige medeleerlingen want hier had Jens het moeilijk mee.
Hij snapte bvb niet waarom iemand riep in de klas of tegen de leerkracht, zoiets doe je gewoon niet, dit filteren was moeilijk voor hem.
Ook kon hij als er niets speciaals gebeurt was gewoon zijn verhaal vertellen en jij hemelde hem dan zo op dat hij vrolijk thuiskwam omdat je de focus legde op zijn kunnen.
Voor ons ben je een topmadam die kinderen en jongeren met bepaalde noden perfect kan helpen en ze het gevoel geeft dat ze heel veel waard zijn ondanks hun “problematiek”.”

Jens, Heidi en Stefan