Hoe werk ik als studiebegeleider

Binnen mijn eigen praktijk werk ik als studiebegeleider voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen mét of zonder specifieke diagnose. Ik heb gewerkt als leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs voor leerlingen met leerstoornissen. Ik heb heel wat expertise over ontwikkelingsstoornissen en aanpak van uitstelgedrag, helpen met organiseren, leren leren, enz…

Studiebegeleiding is afgestemd op de hulpvraag van de cliënt. Vaak liggen de accenten op

  • structuur en overzicht brengen
  • organiseren en leren plannen
  • leren leren
  • omgaan met stress
  • studiekeuze

Ik werk op een bepaalde manier zodat de piekdagen met tijd tekort, paniek en stress tot het verleden gaan behoren, wat niet enkel voor de jongeren een opluchting is.. Ik bereid jongeren ook voor op de overgang van lager naar middelbaar onderwijs, geef tips aan jongeren die hoger onderwijs gaan starten en help ook om een studiekeuze te maken die bij hen past.